اصطلاح “غذادارو” برای ترکیباتی در مواد غذایی بهکار میرود که خواص ارتقای سلامتی دارند. ترکیبات غذایی ضد سرطان موضوع تحقیقات نسبتاً جدید و مداومی است که بهمنظور پیشگیری شیمیایی از سرطان انجام میشوند. به طور مثال در سال ۲۰۰۴ انجمن بینالمللی تحقیق بر روی سرطان شواهد موجود درباره خواص ضد سرطانی ترکیباتی به نام ایزوتیوسیاناتها و ایندولها در انسان را بررسی کرد و نشان داد که خوردن گیاهان خانواده کلم احتمالاً در کاهش خطر سرطان معده و ریه نقش دارد. اما شواهد کافی در مورد اینکه مصرف این مواد “قطعا” بروز سرطان در سایر اعضای بدن را کاهش میدهد، وجود ندارد. البته بر اساس تحقیقات مشابه انجام شده بر روی حیوانات آزمایشگاهی، تأثیر مصرف این گیاهان بر کاهش بروز سرطان بهویژه سرطان روده بزرگ، غدد شیری و کبد نشان داده شده است.
انواع متداول گیاهان خانواده کلم شامل کلم، گل کلم، کلم بروکلی، کلم فندقی، شلغم، تربچه و پلی فنولها، فلاونوییدها، ویتامینها، ایزوتیوسیاناتها و ایندولهای موجود در این گیاهان میتوانند خاصیت ارتقای سلامتی داشته باشند.
بسته به نوع گیاه و میزان اثربخشی، سبزیهای خام، سبزیهای سبز، سبزیهای خانواده کلم، هویج و گوجه فرنگی بیشترین اثر حفاظتی را در برابر بروز سرطان دارند و ارتباط مثبت بین مصرف میوه و سبزی و کاهش شیوع سرطان معده، مری، ریه، حفره دهان، لایه داخلی رحم (اندومتر)، پانکراس (لوزالمعده) و کولون (روده بزرگ) نشان داده شده است .