درباره سرطان

 

قبل از اینکه به مسائل مربوط به سرطان بپردازیم بهتر است در ابتدای امر بدانیم سرطان چیست و چگونه ممکن است بدن انسان را درگیر کند؟

بیماری سرطان چیست؟

سرطان یا کانسر به مجموعه از بیماری هایی گفته می شود که از تکثیر غیر طبیعی سلولهای بدن شروع می شود و ممکن است در هر کجای بدن شروع به تکثیر کنند. بدن انسان از میلیون ها سلول ساخته شده که با یکدیگر بافت های سلولی و گروه های مختلف سلولی را تشکیل می دهند تا اندام ها شکل بگیرند. سلول های سرطانی از ساز و کارهای عادی تقسیم و رشد سلول ها جدا می افتند و خارج از کنترل شروع به رشد غیر طبیعی می کنند که علت این پدیده ممکن است عوامل ژنتیکی، محیطی یا مواردی که موجب اختلال در فعالیت سلول های می شوند باشد. عواملی چون مواد رادیواکتیو، مواد شیمیایی و سمی، تابش بیش از حد نور خورشید ، تغذیه ناسالم ، استعمال دخانیات ، نوشیدن الکل به بافت های سلولی آسیب می زنند و سلول ها را تخریب می کنند.

همیشه بین تقسیم سلول و مرگ طبیعی سلولی تعادلی وجود دارد.سرطان ها از تومورها تشکیل می شوند، تومورهای سرطانی توانایی آسیب به بافت های مجاور و گسترش یافتن(متازتاز) را دارند.

 

 

تومورهای سرطانی چیست؟

تومور یک توده غیرطبیعی بافتی است که بر اثر تقسیم بیش از حد سلول‌ها ایجاد و منتشر می‌شودو در اندام های مختلف از جمله استخوان ها، پوست، بافت ها، غدد و … می توانند تاثیر بگذارند. تومورها می توانند خوش خیم و یا بد خیم باشند. رشد تومورهای خوش‌خیم محدود به قسمت خاصی از بدن هستند و معمولا به بافت های مجاور گسترش پیدا نمی کنند و با جراحی جلوی رشد آن گرفته می شود.ولی بدخیم ها می‌توانند از طریق خون و لنف به سایر قسمت‌های بدن منتشرشده و در کار آن‌ها اختلال ایجاد کنند و به سرطان تبدیل شوند.

برای دیدن پویانمایی “داستان سرطان” کلیک کنید

 

بهتر است بدانیم که همه موارد سرطان با رشد تومور مشخص نمی‌شوند. به عنوان مثال در مورد سرطان خون، توموری در کار نیست.

بنابراین، تشخیص سرطان در زمان مناسب و پیگیری راه های درمان سرطان اهمیت بالایی در راستای پیشگیری از گسترش این بیماری را دارد.

 

© 2023 تمامی حقوق این وب‌سایت متعلق به بنیاد ملی کنترل سرطان می‌باشد.

طراحی شده توسط شرکت طراحی سایت دارکوب

© 2023 تمامی حقوق این وب‌سایت متعلق به بنیاد ملی کنترل سرطان می‌باشد.

طراحی شده توسط شرکت طراحی سایت دارکوب