ویژگی های افراد دارای بهداشت روان

 

 

 

به گزارش سازمان جهانی بهداشت، بهداشت روانی عبارت است از “توانایی کامل برای ایفای نقش‌های اجتماعی، روانی و جسمی” این سازمان معتقد است که بهداشت روانی فقط نداشتن بیماری یا عقب ماندگی نیست بنابراین کسی که احساس ناراحتی نکند از نظر روانی سالم محسوب می‌شود.

بهداشت روانی، همان سلامت فکر و قدرت سازگاری فرد با محیط و اطرافیان است همچنان که از جسم خود دفاع می‌کنیم روح خود را نیز باید مقاوم‌تر کنیم تا زندگی بهتری داشته باشیم در زندگی “چگونه بودن” خیلی مهمتر از “بودن یا نبودن”‌است ایجاد فرصت برای شکوفایی استعدادها، توانایی‌ها و کنار آمدن با خود و دیگران یکی از اهداف مهم و اساسی بهداشت روانی است.

جوامع مختلف سعی می‌کنند تا سیاست‌های مربوط به بهداشت روانی را سازماندهی کنند، اصول کلی، در این تلاش، سالم‌سازی محیط فردی و اجتماعی است که افراد جامعه را در بر می‌گیرد.

این نگرش حکم می‌کند که خانواده‌ها بیش از پیش با بهداشت روانی خانواده و چگونگی پیشگیری و درمان بیماری‌های روحی آشنا شوند. چون در برخورد با چالش‌ها و مشکلات روزمره، ما براساس ویژگی‌های روانی خود با آنها برخورد می‌کنیم، هرچه از سلامت روانی بیشتری برخوردار باشیم به یقین آسیب‌پذیری ما کمتر خواهد بود و با برخورداری از سلامت فکر و روان می‌توانیم به موفقیت‌های بیشتری برسیم و بیش از پیش بر مشکلات غلبه کنیم.

اگر دارای بهداشت روان هستیم می بایست:

-از بودن در کنار اغلب افرادی که می شناسیم لذت ببریم، به ویژه با افراد مهم زندگیمان از جمله همسر، خانواده و دوستان رابطه خوبی داشته باشیم.

-در زندگی مان انسانی شاد باشیم و تمایل داشته باشیم به اعضای ناشادمان خانواده، دوستان و همکارانمان کمک کنیم تا احساس شادکامی بیشتری تجربه کنیم.

– به ندرت از دردها و رنج هایی که جزو گریز ناپذیر زندگی انسانهاست، آزار ببینیم.

– به طور کلی از زندگی لذت ببریم و مشکلی در پذیرش افرادی که مانند ما نمی اندیشند و مثل ما عمل نمی کنند، نداشته باشیم.

-مدام از دیگران انتقاد نکنیم و در پی تغییر آنان نباشیم.

– اگر با دیگری مسأله ای داریم سعی کنیم به حل این تعارض بپردازیم و اگر مسأله مان با دیگری به هیچ وجه حل نشد، بتوانیم قبل از تشدید مشکل و درگیری با او، یک قدم عقب بگذاریم.

– در تلاش هایمان خلاق باشیم و از توانمندی هایمان استفاده کنیم.

– و در پایان، حتی در مواقع و رویدادهایی که شادمان نیستیم و درواقع در مواقعی که عموم انسان ها در آنها  ناخشنودند، بدانیم که دلیل ناخشنودی مان چیست و تلاش کنیم یک گام مثبت و مؤثر برای رفع این ناخشنودی برداریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

© 2023 تمامی حقوق این وب‌سایت متعلق به بنیاد ملی کنترل سرطان می‌باشد.

طراحی شده توسط شرکت طراحی سایت دارکوب

© 2023 تمامی حقوق این وب‌سایت متعلق به بنیاد ملی کنترل سرطان می‌باشد.

طراحی شده توسط شرکت طراحی سایت دارکوب