دکتر محمدرضا قوام نصیری در اولین کنگره بینالمللی و یازدهمین کنگره سالانه کلینیکال انکولوژی ایران، گفت: دلیل اینکه سرطان در سراسر دنیا اهمیت خاصی یافته، این است که دومین علت مرگومیر در جهان به شمار میرود و در ایران نیز بعد از تصادفات جادهای دومین عامل مرگ به شمار میآید.
قوام نصیری همچنین گفت: طبق آخرین آمار منتشر شده وزارت بهداشت در سال 1391، سالانه 90 هزار نفر در ایران به سرطان مبتلا میشوند که از این تعداد 50 هزار نفر جان خود را از دست میدهند.
وی افزود: سرطان علاوه بر تحمیل هزینههای سنگین مالی و روانی به خانوادهها، به اقتصاد و نظام سلامت کشور نیز لطمه وارد میکند؛ به گونهای که آمارهای جهانی در سال 2010 حاکی از آن است که حدود 1.18 تریلیون دلار صرف هزینههای سرطان شده و در ایران نیز هزینههای درمانی سرطان در همان سال سه میلیارد دلار بوده است.
قوام نصیری ادامه داد: شیوع بیماری سرطان در سال 1985 حدود 7.5 میلیون نفر در دنیا گزارش شده که این رقم در سال 2000 به 10.5 میلیون نفر رسید و پیشبینی می شود در سال 2020 حداقل 20 میلیون نفر به این آمار اضافه شود.
وی با بیان اینکه علت دقیق بروز سرطان هنوز مشخص نیست اما گفته می شود که سموم، اشعهها و مواد شیمیایی در ابتلا به این بیماری موثر هستند، گفت: به همین دلیل در حوزه بهداشت ایران، توجه خاصی به این موضوع شده و کمیته ملی کنترل سرطان در وزارت بهداشت تشکیل شده است و با اینکه کمتر از دو سال از راهاندازی آن میگذرد، کارگروههای پیشگیری، غربالگری، تشخیص زودهنگام و طب حمایتی و تسکینی در آن تشکیل شده و امور را پیگیری میکنند.
بر اساس گزارش روابط عمومی انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران، اولین کنگره بینالمللی کلینیکال آنکولوژی و یازدهمین کنگره سالانه این انجمن از امروز تا 21 آبان ماه به مدت سه روز در مرکز همایش سازمان مدیریت صنعتی در حال برگزاری است.