رژیم غذایی

 

 

 

اصول تغذیه سالم بسیار ساده است. از رژیم غذایی غنی شامل میوه ها، سبزیجات و غلات حتما استفاده کنید.

وعده های غذایی کوچکتری انتخاب کنید. غذای خود را آهسته بخوریدو از نوشیدنی های صنعتی، غذاهای صنعتی، فست فود هاو نوشیدنی های شیرین کمتر مصرف کنید. مصرف گوشت قرمز و گوشت های فرآوری شده را به حداقل برسانید و همچنین از چربی های اشباع و روغن های ترانس استفاده نکنید.

بجای گوشت قرمز یا گوشت های فرآوری شده از ماهی یا لوبیا استفاده کنید. مصرف نان سفید و غلات شیرین را به حداقل برسانید و نان سبوس دار را انتخاب کنید.برخی مطالعات نشان داده اند که رژیم غذایی سرشار از چربی، پروتئین، کالری و گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش می دهد.

در غذاهای خود از چربی های سالم مانند روغن زیتون یا روغن کانولا استفاده کنید.

هر روز فعالیت بدنی را به طور منظم در برنامه روزانه خود بگنجانید( حداقل 30 دقیقه) به طوریکه این فعالیت بدنی به یک عادت روزانه تبدیل شود. (پیاده روی، رقصیدن، کوه پیمایی سبک، باغبانی و …)

از نشستن طولانی مدت مقابل تلویزیون، کامپیوتر، لپ تاپ، گوشی و هر دستگاه الکترونیکی که باعث کاهش فعالیت های بدنی می شود خودداری کنید.

 

افراد چاق ممکن است در معرض خطر ابتلا به چندین نوع سرطان، از جمله سرطان پستان (در زنان یائسه)، کولون، رکتوم، آندومتر (پوشش داخلی رحم)، مری، کلیه، پانکراس و کیسه صفرا باشند.

برعکس، داشتن یک رژیم غذایی سالم، فعالیت بدنی فعال و حفظ وزن مناسب ممکن است به کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها کمک کند. این رفتارهای سالم برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های دیگر مانند بیماری قلبی، دیابت نوع دوم و فشار خون بالا نیز مهم هستند.

بهتر است بدانیم

دانشمندان بسیاری از غذاها و مواد غذایی را برای ارتباط احتمالی با افزایش یا کاهش خطرابتلا به سرطان مطالعه کرده اند که شامل موارد زیر میباشد:

آکریل آمید

“اکریل‌آمید ” یکی از ترکیبات سرطان‌زا در برخی از مواد غذایی است که در سال 2002 یک دانشمند سوئدی نشان داد این ماده می‌تواند در مواد غذایی حاوی کربوهیدرات از جمله سیب زمینی، نان و چغندر به وسیله حرارت دادن و سرخ کردن تولید شود.

مرکز غذاهای استاندارد نام سیب زمینی سرخ شده را در لیست غذاهای سرطان زا ثبت کرد.  تمام تلاش متخصصان تغذیه بر این است اعضای جامعه از مواد غذایی آب پز و بخار پز شده در وعده های مهم غذایی استفاده کنند.

هشدار جدی در مورد سرخ کردن مواد غذایی به خصوص سیب زمینی به این دلیل است که در جریان سرخ شدن و قهوه ای شدن مواد غذایی در یک فرآیند مرگبار ماده شیمیایی به نام آکریلامید تولید می شود.

“آکریل آمید” که در تنباکو و مواد مخدر یافت می شود در یک آزمایش دقیق انجام شده روی حیوانات به عنوان سرطان زایی قوی شناخته شد. سازمان FSA با بیان این نکات به صورت جدی خواست تا مصرف مواد غذایی سرخ شده از برنامه ی غذایی افراد به کل حذف شود.

 

شکر

دانشمندان در حال حاضر می‌دانند که مصرف بیش از حد شکر نه تنها می‌تواند عامل دیابت باشد بلکه سلول‌ها را نیز تخریب می‌کند و ریسک سرطان را در فرد بالا می‌برد.

مطالعات جدید نشان می‌دهند شکر عامل رشد توده‌های سرطانی است، چرا که این توده‌ها از شکر به عنوان تغذیه برای بزرگ شدن استفاده می‌کنند.

یوهان تولین، بیولوژیست مولکولی در دانشگاه لوون بلژیک می‌گوید: مصرف زیاد شکر چرخه بسته‌ای از تولید انرژی لازم برای رشد سلول‌های سرطانی را ایجاد می‌کند که بزرگ‌شدن توده‌ها در بدن را نتیجه می‌دهد.

غذاهای آماده و فرآوری شده

هر غذایی که داخل پلاستیک پیچیده شده باشد، در مقیاس صنعتی تولید شود، تاریخ مصرف طولانی داشته باشد یا به صورت ساندویچی برای رفع سریع گرسنگی آماده شده باشد احتمال ابتلای فرد به سرطان را بالاتر می‌برد.

محققان فرانسوی به تازگی نشان داده‌اند که میان افرادی که غذاهای آماده می‌خورند و کسانی که درگیر سرطان می‌شوند ارتباط وجود دارد.

چای داغ

نوشیدن مایعات داغ به اندازه‌ای که باعث سوختن زبان شود، از عوامل موثر در افزایش احتمال ابتلا به سرطان به شمار می‌رود.

به تازگی یک تحقیق نشان داده است افرادی که روزانه دو فنجان چای داغ می‌نوشند ۹۰ درصد بیشتر نسبت به کسانی که صبر می‌کنند تا چای‌شان سرد شود احتمال ابتلا به سرطان مری دارند. نوشیدنی «ماته» نیز که به صورت داغ سرو می‌شود، باعث افزایش ابتلا به سرطان مری می‌شود.

دانشمندان با این حال ریسک احتمال ابتلا به سرطان را در این موارد زیاد نمی‌دانند اما توصیه می‌کنند که افراد قبل از نوشیدن مایعات داغ چند دقیقه صبر کنند.

نوشیدن آب آلوده به آرسنیک

از آنجا که پوسته زمین حاوی ماده سمی آرسنیک است، بسیاری از آب‌های زیرزمینی به درجات کم یا زیاد آلوده به این ماده هستند.

سازمان جهانی بهداشت می‌گوید: ۱۴۰ میلیون نفر در ۵۰ کشور جهان آب حاوی آرسنیک می‌نوشند، امری که ریسک ابتلا به سرطان را در افراد بالا می‌برد.

گوشت کبابی باربی‌کیو

این درست است که طبخ گوشت گوسفند، مرغ یا ماهی روی آتش مزه دلپذیری به آن‌ها می‌دهد، با این حال این روش پخت خطراتی را نیز دربر دارد.

بنابر اعلام نهاد ملی سرطان در آمریکا، زمانی که این گوشت‌ها روی زغال پخته می‌شوند، روغن و چربی خروجی از آن‌ها روی آتش می‌ریزد. تحقیقات نشان داده است که استنشاق دود و شعله حاصل از سوختن این روغن‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد.

دانشمندان اعتقاد ندارند که این مواد صددرصد عامل سرطان باشند اما می‌گویند آن‌ها دی‌ان‌ای را به نحوی تغییر می‌دهند که ریسک ابتلا به سرطان بالا رود.

ویتامین دی

ویتامین D به بدن کمک می کند تا از کلسیم و فسفر برای ساختن استخوان ها و دندان های قوی استفاده کند. این ماده عمدتاً از طریق قرار گرفتن در معرض نور خورشید به دست می آید، اما می توان آن را از برخی غذاها و مکمل های غذایی نیز به دست آورد. مطالعات اپیدمیولوژیک در انسان نشان داده است که مصرف بیشتر ویتامین D یا سطوح بالاتر ویتامین D در خون ممکن است با کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ مرتبط باشد.

© 2023 تمامی حقوق این وب‌سایت متعلق به بنیاد ملی کنترل سرطان می‌باشد.

طراحی شده توسط شرکت طراحی سایت دارکوب

© 2023 تمامی حقوق این وب‌سایت متعلق به بنیاد ملی کنترل سرطان می‌باشد.

طراحی شده توسط شرکت طراحی سایت دارکوب