دخانیات

 

 

 

هر چند شرکت‌های دخانیات برای سال‌ها کوشیده‌اند مضرات مصرف سیگار و قلیان را کم نشان دهند، با این حال اکنون ثابت شده است که دود تنباکو شامل دستکم ۷۰ ماده‌ شیمیایی عامل سرطان است.

این خطر تنها مخصوص خود سیگاری‌ها نیست. مرکز کنترل و پیشگیری از امراض آمریکا (CDC) پیش‌تر اعلام کرده بود کسانی که در محل کار یا خانه در معرض دود سیگار هستند،۲۰ تا ۳۰ درصد بیشتر احتمال دارد که مبتلا به سرطان ریه شوند.

این در حالی است که سیگارهای الکترونیکی نیز دست کمی از سیگارهای واقعی ندارند. مطالعات اولیه جدید نشان می‌دهد احتمال بروز سرطان در مصرف‌کنندگان سیگارهای الکترونیک بالاست چرا که این سیگارها باعث به وجود آمدن تورم در دهان و ریه می‌شوند.

همین حالا استعمال دخانیات، تنباکو، قلیان را از زندگی خود حذف کنید.

استعمال دخانیات عامل اصلی سرطان و مرگ و میر ناشی از سرطان است. افرادی که از محصولات تنباکو استفاده می کنند یا به طور منظم در اطراف دود تنباکوی محیطی هستند (که دود دست دوم نیز نامیده می شود) در معرض خطر ابتلا به سرطان هستند زیرا محصولات تنباکو و دود سیگار دارای مواد شیمیایی زیادی هستند که به DNA آسیب می زند.

مصرف دخانیات باعث بسیاری از انواع سرطان از جمله سرطان ریه، حنجره، دهان، مری، گلو، مثانه، کلیه، کبد، معده، لوزالمعده، روده بزرگ و راست روده و دهانه رحم و همچنین سرطان خون میلوئید حاد می شود. افرادی که از تنباکوی بدون دود (تنباکو یا تنباکوی جویدنی) استفاده می‌کنند، خطر ابتلا به سرطان‌های دهان، مری و پانکراس را افزایش می‌دهند.

حتما با کودکان خود در مورد خطرات استعمال دخانیات صحبت کنید.

هیچ سطح ایمن مصرف تنباکو وجود ندارد. افرادی که از هر نوع محصول دخانی استفاده می کنند به شدت توصیه می شود که سیگار را ترک کنند. افرادی که سیگار را ترک می کنند، صرف نظر از سنشان، در مقایسه با افرادی که به سیگار کشیدن ادامه می دهند، امید به زندگی بیشتری دارند. همچنین، ترک سیگار در زمان تشخیص سرطان، خطر مرگ را کاهش می دهد.

© 2023 تمامی حقوق این وب‌سایت متعلق به بنیاد ملی کنترل سرطان می‌باشد.

طراحی شده توسط شرکت طراحی سایت دارکوب

© 2023 تمامی حقوق این وب‌سایت متعلق به بنیاد ملی کنترل سرطان می‌باشد.

طراحی شده توسط شرکت طراحی سایت دارکوب