به گفته امی لی، یکی از پژوهشگران حاضر در مطالعه و استاد بیوشیمی و پزشکی مولکولی، برخی مواد غذایی و گیاهان دارویی، از جمله چای سبز و سویا حاوی ترکیبات طبیعی هستند که میتوانند پروتئین GRP78 را سرکوب کنند.
اشاره به چای سبز جای شگفتی ندارد زیرا هرگاه که پژوهشگران پلیفنولهای قدرتمند موجود در این نوشیدنی را که به نام کاتچینها شناخته میشوند، برای مبارزه با سرطان مورد بررسی قرار میدهند، آنها را شگفتزده میکند.
ایزوفلاونهای موجود در سویا نیز نشان دادهاند که توانایی کاهش چندین ژن و پروتئینهایی را که به جهشهای کراس منجر میشوند، دارند. از دیگر ترکیبات ضد سرطان بالقوه که مشخص شده است جهشهای کراس را مهار میکنند میتوان به سولفورفان موجود در سبزیهای چلیپایی، مانند بروکلی، گل کلم و کیل و پلیفنول کوئرستین موجود در بروکلی، پیازها و توتها اشاره کرد.
هونوکیول که از درخت مگنولیا به دست میآید یکی دیگر از عوامل بالقوه است که آثار مهارکننده پروتئین GRP78 را نشان داده است. گلهای مگنولیا توانایی خود در زمینه مقابله با سرطان را نشان دادهاند.
در شرایطی که این ترکیبات گیاهی نتایج امیدوارکنندهای در پژوهش نشان دادهاند، تا به امروز هیچ کدام از آنها به صورت بالینی مورد استفاده قرار نگرفتهاند اما این به معنای آن نیست که نمیتوانید استفاده از این مواد غذایی و گیاهان دارویی که فواید سلامت مختلفی را ارائه می کنند، افزایش دهید.
در همین راستا میتوانید موارد زیر را مد نظر قرار دهید:
– روزانه حداقل دو فنجان چای سبز بنوشید.
– حداقل سه بار در هفته سبزیهای چلیپایی مصرف کنید.
– یک مکمل هونوکیول که جدا از آثار ضد سرطان به عنوان یک عامل آنتیاکسیدان و ضد التهاب قوی نیز عمل میکند، مصرف کنید.
– محدود کردن مصرف گوشت قرمز و به جای آن مصرف وعدههای غذایی حاوی سویای ارگانیک یا محصولات تهیه شده از آن مانند تمپه، توفو یا ناتو.»
ایسنا