نانوزیست‌ حسگری برای تشخیص سرطان پروستات

 

سرطان پروستات یکی از بیماری‌های رایج در جهان است که در صورت شناسایی زودهنگام می‌توان آن را درمان کرد.
تصور کنید دستگاهی داشته باشید که بتواند PSA را در مدت چند ثانیه شناسایی کرده و نتیجه را ارائه دهد.امروزه، تشخیص زودهنگام سرطان و درمان مؤثر سرطان در بهبود تشخیص و مدیریت سرطان حیاتی به شمار می‌آید و به همین دلیل شناسایی روش‌های حساس و خاص تشخیص سرطان در مراحل اولیه مورد نیاز است. یکی از این روش‌ها استفاده از حسگر زیستی و نانوذرات در مراحل اولیه تشخیص سرطان است. هدف این مطالعه، تشخیص بیومارکر کل PSA (Total prostate specific antigen) با استفاده از نانوزیست حسگر نوری بود.
حال، یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه علوم کاربردی کایزرزلاترن موفق به ساخت حسگری شدند که در آن از نانوساختارها استفاده شده است. شکل این مواد و خواص فیزیکی و شیمیایی آنها موجب شده تا این حسگر بتواند در صورت وجود عوامل مورد نظر در محیط آنها را شناسایی کند.
این نانوحسگر به گونه‌ای طراحی شده که در صورت وجود ماده هدف در محیط، خواص الکتریکی ماده به کار رفته در حسگر تغییر کرده و می‌توان آنتی‌ژن مربوط به سرطان پروستات را شناسایی کرد.
این گروه از اکسید گرافن نیز در این حسگر استفاده کرده‌اند. برای این کار گرافیت با استفاده از فرآیند شیمیایی به اکسید گرافن تبدیل شده و اکسید گرافن در ادامه با استفاده از گرما به گرافن احیاء می‌شود.
باید تعادلی میان اکسید گرافن و گرافن در این حسگر وجود داشته باشد که محققان با استفاده از کنترل دما، اقدام به این کار کردند.
این تعادل یکی از عوامل تعیین کننده حساسیت انتخابی حسگر برای شناسایی ماده هدف است.
این گروه از روش پوشش‌دهی اسپینی برای تولید یک لایه نازک گرافن/اکسیدگرافن روی ویفر سیلیکونی و شیشه استفاده کردند. بعد از خشک شدن لایه، با استفاده از مواد مقاوم به نور روی آن پوشانده شد.
Nano News

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

© 2023 تمامی حقوق این وب‌سایت متعلق به بنیاد ملی کنترل سرطان می‌باشد.

طراحی شده توسط شرکت طراحی سایت دارکوب

© 2023 تمامی حقوق این وب‌سایت متعلق به بنیاد ملی کنترل سرطان می‌باشد.

طراحی شده توسط شرکت طراحی سایت دارکوب