نتایج یک مطالعه نشان میدهد که پیاز قرمز مملو از ترکیبات قدرتمندی است که به از بین بردن تومورهای سرطانی کمک میکند. بر اساس نتایح این مطالعه که توسط محققان دانشگاه گوئلف در کانادا انجام شده است، گمان میرود «آنتوسیانینها» که عامل رنگ تیره پیاز هستند از گسترش سرطان جلوگیری میکنند. همچنین یک فلاونوئید به نام کورستین نیز با کوچک کردن اندازه تودههای سرطانی همان تاثیرات را ایجاد میکند. با این وجود محققان کانادایی ادعا میکنند که هر نوع پیاز صرف نظر از رنگ آن میتواند به از بین بردن سرطان کمک کند.
عبدالمنعم موراین از دانشگاه گوئلف که ریاست این مطالعه را بر عهده داشت، گفت: در این مطالعه متوجه شدیم که مصرف پیاز برای از بین بردن سلولهای سرطانی عالی است. وی افزود: پیازها مسیرهایی را فعال میسازند که سلولهای سرطانی را به انجام مرگ سلولی تشویق میکنند. این محقق ادامه داد: پیازها با ایجاد یک محیط نامطلوب برای سلولهای سرطانی، ارتباط میان سلولهای سرطانی را مختل میسازند که این کار مانع رشد سرطان میشود. وی خاطر نشان کرد: اما در میان پیازها، پیاز قرمز که تیرهترین رنگ را دارد بیشترین تاثیر را در مبارزه با سرطان دارد.
یک مطالعه دیگر که پیش از این انجام شده بود نیز نشان داد مصرف پیاز قرمز که از سایر گونههای پیاز شیرینتر است، به پیشگیری از ابتلا به بیماری قلبی کمک میکند. محققان هنگ کنگی که این مطالعه را انجام دادهاند دریافتند که پیاز قرمز، کلسترول بد را که باعث ابتلا به حملات قلبی و سکتههای مغزی میشود، از بدن پاک میکند و کلسترول خوب را که به پیشگیری از ابتلا به بیماری قلبی کمک میکند، در بدن حفظ میکند.
همچنین مطالعات بیشماری از جمله مطالعه محققان دانشگاه کورنل در دهه گذشته نشان دادهاند که ارتباطی میان مصرف پیاز قرمز و کاهش ابتلا به سرطان وجود دارد؛ بطوریکه میزان ابتلا به سرطان در برخی از قسمتهای جهان که بیشترین میزان مصرف پیاز قرمز را دارند، کمتر است.
MedicalDaily