پژوهشگران “بیمارستان مانت ساینای”، یک واکسن شخصیسازی شده ارائه دادهاند که میتواند تاثیر مثبتی در درمان سرطان داشته باشد.
به نقل از “بیمارستان مانت ساینای”(Mount Sinai Hospital)، نتایج یک آزمایش نشان میدهد که یک واکسن شخصیسازی شده سرطان که با کمک سامانه محاسباتی مانت ساینای ابداع شده، هیچ نگرانی در زمینه ایمنی ایجاد نمیکند و مزایای احتمالی را در بیماران مبتلا به سرطانهای گوناگون از جمله سرطان ریه و مثانه در پی دارد که با خطر عود کردن همراه هستند.
دکتر “توماس مارون”(Thomas Marron)، از پژوهشگران این پروژه گفت: اگرچه ایمنیدرمانی، تحول بزرگی در درمان سرطان ایجاد کرده است اما اکثریت قریب به اتفاق بیماران، یک واکنش بالینی قابل توجه را با کمک این درمانها تجربه نمیکنند.
واکسنهای سرطان معمولا اهداف مربوط به تومور را که سیستم ایمنی میتواند آنها را تشخیص دهد و به آنها حمله کند، ترکیب میکنند. این واکسنها حاوی یک داروی کمکی نیز هستند که سیستم ایمنی بدن را آماده میکنند تا اثر آنها را به بالاترین اندازه ممکن برساند.
دکتر مارون و همکارانش، تومور، DNA ژرم لاین و آرانای تومور را مورد بررسی قرار دادند. آنها همچنین هدف ویژه تومور بیمار را شناسایی کردند تا پیشبینی کنند که آیا سیستم ایمنی بدن، اهداف واکسن را تشخیص میدهد یا خیر.
بیماران پس از گذراندن درمانهای استاندارد، ۱۰ دوز واکسن شخصیسازی شده را طی شش ماه دریافت کردند.
“نینا بهاردوج”(Nina Bhardwaj)، از پژوهشگران این پروژه گفت: این واکسن به همراه داروی کمکی موسوم به “poly-ICLC” به بیماران تزریق شد که میتواند گیرندههای ایمنی ذاتی را فعال کند و واکنشهای ایمنی را در برابر نئوآنتیژنهای تومور برانگیزد.
وی افزود: بیشتر واکسنهای شخصیسازی شده سرطان، هنگام متاستاز تجویز میشوند اما پژوهشهای پیشین نشان دادهاند که ایمنیدرمانی در بیمارانی که گسترش سرطان در آنها کمتر است، تاثیر بیشتری دارد. به همین دلیل، ما یک واکسن نئوآنتیژن تولید کردهایم که پس از داروی استاندارد کمکی به کار گرفته میشود. نتایج بررسی نشان میدهند که روش مورد استفاده ما، یک روش مناسب برای تولید یک واکسن شخصیسازی شده سرطان است که شاید بتوان از آن برای طیف گستردهای از انواع تومور استفاده کرد.
شرکتکنندگان این آزمایش پیش از واکسیناسیون، از نظر آماری شانس زیادی برای عود کردن بیماری داشتند. ۱۳ بیمار، واکسن پژوهشگران مانت ساینای را دریافت کردند. ۱۰ نفر از آنها تومور جامد داشتند و سه نفر به “مولتیپل میلوما”(Multiple myeloma) مبتلا بودند.
پس از یک پیگیری ۸۸۰ روزه، چهار نفر از بیماران هیچ شواهدی مبنی بر وجود سرطان نداشتند، چهار نفر تحت درمانهای بعدی قرار گرفتند، چهار نفر از دنیا رفتند و یک نفر نیز آزمایش را ادامه نداد. شرکتکنندگان، واکسن را به خوبی تحمل کردند و تقریبا یک سوم بیماران به واکنشهای جزئی در محل تزریق دچار شدند.
هدف اصلی فاز یک آزمایش، تعیین ایمنی یک درمان تجربی است که در این آزمایش محقق شد. پژوهشگران پس از آزمایش خون یکی از بیماران که واکنش ایمنی نشان داده بود و دو بیمار دیگر که واکنشی قوی نسبت به ایمنیدرمانی داشتند، مزایای احتمالی واکسن را بررسی کردند.