باکتری‌های روده، اثربخشی داروهای شیمی‌درمانی را تقویت می‌کنند

 

مطالعات اخیر نشان داده‌اند که باکتری‌های روده روی سرطان تاثیر می‌گذارند و درحالی که بعضی از آن‌ها به رشد تومور کمک می‌کنند، برخی دیگر مانع از پیشرفت آن می‌شوند. با این‌حال، روشن نبوده است که کدام گونه‌ها از میکروب‌های روده دارای نقش مثبت و کدام یک دارای نقش منفی هستند.

خوشبختانه، گروهی از محققان در مطالعه اخیرشان توانسته‌اند دو گونه از باکتری‌های روده را شناسایی کنند که اثرگذاری یکی از داروهای شیمی‌درمانی (سیکلوفسفامید) را با فعال کردن سلول‌های ایمنی بدن تقویت می‌کند.

 

این دو گونه باکتریایی، انتروکوکوس هیرا و بارنزیلا اینتسین‌هومینیس، نام دارند.

دکتر کایملارد، از مسئولان این مطالعه، می‌گوید که این یافته‌ها نشان می‌دهند که بهتر کردن طراحی درمان‌های ضدسرطان واقعا امکان‌پذیر است.

 

محققان در اولین مرحله از این مطالعه، از موش‌های آزمایشگاهی برای بررسی اثرات گونه‌های باکتریایی در شیمی‌درمانی استفاده کردند. یافته‌ها نشان دادند که انتروکوکوس هیرا، واکنش سلول‌های T را در طحال فعال می‌کند و زمانی که در کنار اثرات داروی سیس‌پلاتین قرار می‌گیرد، رشد تومور را مهار می‌کند. علاوه بر این، مشخص شد که گونه باکتریایی بارنزیلا اینتسین‌هومینیس نیز سلول‌های T را به درون تومورهای سرطانی می‌فرستد.

 

محققان در مرحله دوم مطالعه با بررسی واکنش سلول‌های T در خون ۳۸ نفر از بیماران مبتلا به سرطان ریه پیشرفته و سرطان تخمدان، متوجه شدند که این دو گونه باکتریایی به متوقف کردن روند رشد سرطان کمک می‌کنند و باعث می‌شوند که بیماران مدت‌زمان بیشتری زنده بمانند. منبع:سلامتیسم

ایرنا

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

© 2023 تمامی حقوق این وب‌سایت متعلق به بنیاد ملی کنترل سرطان می‌باشد.

طراحی شده توسط شرکت طراحی سایت دارکوب

© 2023 تمامی حقوق این وب‌سایت متعلق به بنیاد ملی کنترل سرطان می‌باشد.

طراحی شده توسط شرکت طراحی سایت دارکوب