مسئول بخش سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: علائم هشدار دهنده سرطان مانند تغییر رنگ خالهای قدیمی و کاهش وزن غیرطبیعی را بشناسید و جدی بگیرید.
شراراه نیک سیر اظهار داشت: دومین علت مرگومیر در کشور ما پس از بیماریهای قلبی عروقی مربوط به سرطانها است.
وی تصریح کرد: دو هزار و 338 نفر از مبتلایان جدید به سرطان در سال 93 شناسایی شده اند که از این تعداد 41 درصد مبتلایان مربوط به خانم و 59 درصد را آقایان تشکیل دادهاند.
سرطان پوست و معده شایعترین سرطان در میان مردم
مسئول سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان ابراز کرد: سرطان پوست، معده، روده بزرگ و پستان جزو شایعترن سرطانها در میان مردم است که میزان شیوع آن در میان زنان و مردان متفاوت است.
نیک سیر تصریح کرد: در استان همدان میزان شیوع سرطانهای معده، پوست، پروستات و ریه به ترتیب در میان آقایان شایعتر است.
وی افزود: این در حالیاست که در میان زنان شیوع سرطانهای پستان، روده بزرگ، پوست و معده بیشتر است.
مسئول سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: به خاطر تفاوتهایی که از نظر بدنی، شغلی و هورمونی در بدن زن و مرد وجود دارد بنابراین میزان شیوع انواع سرطان نیز در میان زنان و مردان متفاوت است.
افزایش امید به زندگی و سالمندی شیوع سرطان را افزایش میدهد
نیک سیرگفت: پیشبینی میشود در سال 2030 با توجه به افزایش امید به زندگی و سالمندان، سبک زندگی نادرست و عدم تحرک، آمار مبتلایان به سرطان چند برابر شود.
وی گرایش به تغذیه نادرست را از مهمترین عوامل خطر ابتلا به سرطان دانست و افزود: مصرف غذاهای آماده، سرخ کردنی، مواد نگهدارنده، غذاهای کنسروی و استعمال دخانیات از مواردی است که خطر ابتلا به سرطان را چند برابر میکند.
مسئول سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان با بیان اینکه اگر یک سرطان در مرحله اولیه تشخیص داده شود به راحتی قابل درمان است، افزود: بیش از 40 درصد از سرطان ها با تشخیص زود هنگام قابل درمان اند.
علامتهای خطر را جدی بگیرید
نیک سیر با بیان اینکه متاسفانه بیشتر مردم علائم هشدار و اولیه سرطان را جدی نمیگیرند و به پزشک مراجعه نمیکنند، ابراز کرد: با آگاهی نسبت به علائم هشدار و توجه به این علائم میتوان از پیشرفت بسیاری از سرطانها پیشگیری کرد.
وی گفت: به عنوان مثال وقتی یک سرطان محدود به روده بزرگ باشد به کمک جراحی به راحتی قابل درمان است اما اگر به نقاط دور دست بدن انتشار یابد درمان بسیار سخت و گاهی غیرممکن میشود.
علائم هشدار دهنده سرطان را بشناسید و جدی بگیرید
مسئول سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان در خصوص علائم خطر و هشدار دهنده سرطان گفت: ایجاد یبوست ناگهانی و طولانی مدت که فرد تا کنون آن را تجربه نکرده است، تغییر شکل در خالهای قدیمی یا ایجاد خال جدید، تغییر ناگهانی صدا به ویژه در سنین بالا، سرفههای طولانی مدت، اختلال در بلع، خونریزی دستگاه گوارشی و مشاهده خون در ادرار همگی از عواملی است که باید جدی گرفته شوند.
نیک سیر با تاکید بر اینکه مشاهده علائم فوق حتما به معنای ابتلای فرد به سرطان نیست، ابراز کرد: اما با مراجعه به پزشک و پیگیری علت این علامات میتوان از وقوع بسیاری از بیماریهای خطرناک پیشگیری کرد.
کاهش وزن ناگهانی را جدی بگیرید
وی با بیان اینکه باید کاهش وزن ناگهانی را جدی بگیرید، گفت: در حالتیکه در طول 6 ماه گذشته 10 درصد از وزن بدنتان را از دست دادید حتما باید برای بررسی علت به پزشک مراجعه کنید.
راههای پیشگیری از سرطان
مسئول سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان خاطرنشان کرد: پرهیز از دخانیات، اصلاح سبک زندگی، داشتن تغذیه مناسب، ورزش، پرهیز از رفتارهای پرخطر و انجام چکاپهای دوره ای از مهم ترین راه های پیشگیری از ابتلا به سرطان است.
منبع:بنیاد ملی نیکوکاری سرطان