پیش بینی عمر افراد مبتلا به سرطان مری

 

نشانه های سرطان مری: سوزش معده؛ مشکل بلع؛ درد درهنگام بلع؛ چسبیدن موادغذایی در مری؛ مشکل بلع غذای جامد( درنهایت حتی دارای عدم توانایی بلع مایعات نیز خواهند شد)؛ کاهش وزن؛ استفراغ غذاهای هضم نشده؛ استفراغ خونی؛ دیده شدن خون کهنه در مدفوع

سرطان مری ، یک تومور است که در جدار مری رشد می کند و سپس می تواند از میان دیوار مری رشد کند. اگر تومور از میان دیواره مری رشد کند، می تواند به دیگر قسمت های بدن، از طریق سیستم لنفاوی گسترش پیدا کند. بیشتر طول مری را، سلول های خود مری پوشانده اند.

اگر یک تومور بدخیم در مری رشد کند، ” سرطان سلول فلسی”  نامیده می شود. ناحیه پایین مری و جایی که  مری به معده وصل می شود، با سلول های ستونی پوشیده شده است ؛ اگر تومور بدخیم دراین قسمت رشد کند، ” آدنوم کارسینوم ” نامیده می شود.

تحقیقات، ارتباطی را بین تکرار برگشت نشانه ها و ریسک آدنوم کارسینوم، نشان داده است. برگشت اسید معده، با تخریب جدار مری و عوارض، میتواند به وقوع بپیوندد؛ مثل”بارت معده”. افرادی که بارت معده گسترده دارند، ۴۰ برابر بیشتر از مردم عادی، احتمال سرطان مری در آنها وجود دارد.

راه های تشخیص سرطان مری

آندوسکوپی

باریم اشعه ایکس

توموگرافی کامپیوتری

درمان سرطان مری

درمان این سرطان، به حالت سرطان در زمان تشخیص آن، شرایط بیمار به طور کلی و چگونگی گسترش سرطان به سایر نقاط بدن بستگی دارد. اگر سرطان، به قسمتهای دیگر سرایت نکرده باشد، جراحی انجام میگیرد؛ یک قسمت از مری به همراه تومور برداشته میشود. در حالت دیگرجراحی، در آوردن قسمتهایی از معده، طحال، گره های لنفاوی داخل قفسه سینه نیز مدنظر قرار خواهد گرفت. سپس یک قسمت از روده کوچک،کشیده شده و به باقی مانده مری وصل خواهد شد.

بیمار ممکن است شیمی درمانی و یا پرتو درمانی را برای درمان بیشتر و بعد از جراحی انجام دهد. اگر چنانچه سرطان به دیگر قسمت ها گسترش پیدا کرده باشد، ترکیبی از شیمی درمانی، به همراه پرتو درمانی، رایج ترین درمان است. این نوع درمان، برای بیمارانی که نمی توانند جراحی کنند نیز، استفاده میشود.

پیش بینی عمر افراد مبتلا به سرطان مری

اگر سرطان، در اولین مراحل خود تشخیص داده شود، شانس بیمار برای زندگی، بدون سرطان تا ۵ سال بعد از درمان، به خوبی ثابت شده است. متاسفانه بیشتر حالتهای سرطان مری، فقط  وقتی تشخیص داده میشوند که بیمار برای مشکل بلع خود، به نزد پزشک می رود. در این حالت هیچ درمانی نمیتواند ازگسترش آن جلوگیری کند، چون هم مراحل آخر سرطان است و هم مری بسیار ضعیف است.

منبع:بنیاد ملی نیکوکاری سرطان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

© 2023 تمامی حقوق این وب‌سایت متعلق به بنیاد ملی کنترل سرطان می‌باشد.

طراحی شده توسط شرکت طراحی سایت دارکوب

© 2023 تمامی حقوق این وب‌سایت متعلق به بنیاد ملی کنترل سرطان می‌باشد.

طراحی شده توسط شرکت طراحی سایت دارکوب