عکس برداری تشخیصی

 

پزشکان و متخصصان از روش ها و آزمایشات مختلفی برای کشف و تشخیص سرطان استفاده می کنند. شانس درمان برای یک بیمار سرطانی به شدت، به مرحله بیماری در زمان تشخیص بستگی دارد. وقتی سلول سرطانی در مراحل اولیه تشخیص داده شود قبل از اینکه خیلی بزرگ شده باشد یا گسترش یافته باشد احتمال درمان موفقیت آمیز سرطان بیشتر است.

تشخیص زود هنگام به عوامل بسیاری بستگی دارد.

  • غربالگری جمعیت در معرض خطر
  • توانایی بیماران و متخصصان در تشخیص علائم هشداردهنده
  • استفاده از روش های تشخیص برای مانع از پیشرفت و کنترل سرطان و سایر شرایط پزشکان
  • تعیین دقیق محل و میزان گسترش تومور

در اینجا اشاره ای به عکس برداری تشخیصی می کنیم.

آزمایش های تصویربرداری و عکس برداری می توانند تاثیر قابل توجه ای در تشخیص سرطان داشته باشند.درمان های اولیه سرطان در مقایسه با درمان های پیشرفته، ساده تر و ارزانتر هستند. همچنین تشخیص زودهنگام سرطان به پزشکان کمک می کند تا ناهنجاری های بافت های مستعد سرطان را که ممکن است تبدیل به سرطان های بدخیم شوند را تشخیص دهند و از گسترش آنها جلوگیری نمایند.اگر پزشک شما فکر می کند که سرطان دارید، یک بررسی کامل که شامل یک معاینه فیزیکی و بررسی علائم، سوابق بیماری خانوادگی، آزمایش خون و آزمایش های تصویربرداری خواهد بود انجام می دهد.در بسیاری از مواقع یک قطعه کوچک به عنوان نمونه از تومور تغییریافته باید از بدن خارج شود و مورد آزمایش  قرار گیرد که به این فرآیند بیوپسی می گویند.

عکس برداری برای تشخیص سرطان:

رادیولوژی یا عکس برداری در واقع فرایند تولید تصاویر از اندام ها و ارگان های بدن می باشد. توسعه ابزارها و تکنیک های جدید و همچنین پیشرفت تکنولوژی در عرصه پزشکی قابل ملاحظه بوده که در نهایت منجر به تشخیص بهتر سرطان و همچنین پیشگیری از انجام عمل جراحی می شود.

عکس برداری تشخیصی سرطان به سه روش انجام می شود.

  1. عکس برداری Transmisson:

اشعه ایکس، اسکن توموگرافی کامپیوتری و فلورسکوپی از جمله آزمایش های رادیولوژیکی هستند که تصاویر از طریق یک پرتو فوتون با انرژی بالا تولید و از بدن فرد مورد نظر عبور داده می شود و این نوع تصاویر از طریق انتقال تولید می شوند.

پرتوها از بافت هایی با تراکم کم مانند ترشحات مایع به خون،چربی به سرعت عبور می کنند و ناحیه تیره روی فیلم اشعه ایکس به جا می گذارد. بافت های عضلانی و پیوندی اعم از تاندون ها و رباط های به رنگ خاکستری ظاهر می شوند و استخوان ها به رنگ سفید دیده می شوند.

این نوع عکس برداری شامل موارد زیر می شود:

  • اشعه ایکس
  • سی تی اسکن(اسکن توموگرافی کامپیوتری)
  • اسکن استخوان
  • لنفاژیو گرام
  • ماموگرافی

 

  1. عکس برداری Reflection :

این نوع تصویربرداری با امواج صوتی با فرکانس بالا کار می کند، که این امواج برای تولید عکس به ارگان های مختلف بدن فرستاده می شوند. امواج صوتی بسته به نوع تراکم بافت ها از بخش های مختلف بدن با سرعت های متفاوت عبور می کنندو سپس جهت آنالیز به کامپیوتر فرستاده می شوند.

  1. عکس برداری Emission :

این نوع تصویربرداری از انتشار ذرات هسته ای و مواد هسته ای استفاده می کنند که برای انجام آزمایش وارد بدن می شوند و به اینصورت می باشد که ذرات هسته ای یا انرژی مغناطیسی توسط دستگاه اسکنر کشف و به وسیله کامپیوتر مورد تجزیه تحلیل قرار می گیرد تا تصویری از ساختار یا اندام های بدن تولید شود.

در تصویربرداری MRI با یک ماشین استفاده می شود که یک میدان مغناطیسی قوی تولید کرده و سبب می شود تا سلول ها فرکانس های رادیویی خود را منتشر نمایند.

© 2023 تمامی حقوق این وب‌سایت متعلق به بنیاد ملی کنترل سرطان می‌باشد.

طراحی شده توسط شرکت طراحی سایت دارکوب

© 2023 تمامی حقوق این وب‌سایت متعلق به بنیاد ملی کنترل سرطان می‌باشد.

طراحی شده توسط شرکت طراحی سایت دارکوب