درمان شایع‌ترین سرطان دهان با حذف یک پروتئین ممکن می‌شود

بررسی جدیدی که در “دانشگاه بوستون” انجام شده است، نشان می‌دهد که شاید بتوان شایع‌ترین سرطان دهان را با حذف یک پروتئین درمان کرد.

به نقل از ساینمگ، شایع‌ترین سرطان مربوط به دهان، “کارسینوم سلول سنگفرشی دهان”(OSCC) نام دارد که مانند بسیاری از سرطان‌های دیگر، کاملا بی‌سر و صدا آغاز می‌شود. آغاز آن شاید به صورت یک لکه سفید کوچک در دهان یا یک برآمدگی قرمز کوچک روی لثه‌ها باشد. نادیده گرفتن و کم‌اهمیت جلوه دادن آسان است اما پس از آن، همه چیز تغییر می‌کند. لکه کوچک شوم‌تر می‌شود، رشد می‌کند و در بافت همبند فرو می‌رود.

بیمارانی که به اندازه کافی خوش‌شانس هستند تا پیش از اینکه شرایط بدی پیش بیاید، به دندانپزشک مراجعه کنند، می‌توانند از سرطانی شدن ضایعات جلوگیری کنند یا حداقل می‌توانند مطمئن شوند که درمان از زمانی آغاز می‌شود که موثر باشد. از سوی دیگر، برای کسانی که خوش‌شانس نیستند، چشم‌انداز تیره‌ای وجود دارد. احتمال بقای پنج ساله افراد مبتلا به کارسینوم سلول سنگفرشی دهان، حدود ۶۶ درصد است. سالانه بیش از ۱۰ هزار آمریکایی بر اثر ابتلا به سرطان دهان از دنیا می‌روند. افراد معتاد به سیگار و مشروبات الکلی، بیشترین آسیب را می‌بینند.

اکنون، پژوهشگران دانشکده دندانپزشکی “هنری گلدمن”(Henry Goldman) در “دانشگاه بوستون”(Boston University) دریافته‌اند که حذف ژنتیکی پروتئینی که به نظر می‌رسد باعث تحریک رشد سرطان می‌شود، ممکن است به محدود کردن رشد و گسترش تومور کمک کند. پژوهشگران می‌گویند که یافته‌های آنها این پروتئین موسوم به “LSD1” را به یک هدف بالقوه برای داروسازی تبدیل می‌کند. پزشکان می‌توانند طی شیمی‌درمانی و ایمونوانکولوژی، این پروتئین را برای از بین بردن تومور هدف قرار دهند.

ایمنی ضد تومور

بایس ادامه داد: هنگامی که کارسینوم سلول سنگفرشی دهان رخ می‌دهد، شانس کمی برای حذف کامل آن وجود دارد. پزشکان می‌توانند شیمی‌درمانی و پرتودرمانی را امتحان کنند یا حتی تومور را بردارند اما هیچ درمان قطعی وجود ندارد. شما می‌توانید تومور را کوچک کنید اما نمی‌توانید آن را از بین ببرید.

بایس در پژوهش‌های پیشین دریافته بود آنزیم LSD1 که معمولا نقش مهمی را در رشد سلول‌های طبیعی و جنینی بر عهده دارد، در طیف وسیعی از سرطان‌ها از کنترل خارج می‌شود یا به‌ طور نامناسب تنظیم می‌شود؛ از جمله در سر، گردن، مغز، مری، کبد و ریه.

موفقیت در آزمایش‌های انسانی

به گفته کوکوروزینسکا، تمرکز بایس روی بیولوژی سرطان دهان ممکن است به توسعه درمان‌های آینده کمک کند.

کوکوروزینسکا ادامه داد: وقتی دارویی، نتایج ابتدایی مثبتی را نشان می‌دهد، مردم بسیار هیجان‌زده می‌شوند اما این پژوهش‌ها اغلب میلیاردها دلار هزینه دارند و سپس در نهایت شکست می‌خورند. اگر واقعا درک می‌کنید که چه مسیرها و چه فرآیندهای سلولی تحت تأثیر این مهارکننده‌ها قرار می‌گیرند، این به شما امکان می‌دهد تا از قبل پیش‌بینی کنید که آیا این روش در بیماران انسان موفق خواهد بود یا خیر.

وی افزود: ما با این روش می‌توانیم در مورد بررسی بیماری و شاید جلوگیری از بروز تومور فکر کنیم.

با دسترسی به یک کلینیک و همچنین جراحان سر و گردن از بیمارستان مجاور، پژوهشگرانی مانند بایس می‌توانند هر نوع درمان و روش جدیدی را روی نمونه‌های بافت انسانی آزمایش کنند.

کوکوروزینسکا گفت: ما می‌توانیم با بررسی برش‌های تومور و تلاش برای درمان آنها با مهارکننده‌های گوناگون، آنها را برای دریافتن نحوه واکنش به مهارکننده‌های مولکولی بررسی کنیم.

این روش در نهایت می‌تواند راه را برای پزشکی دقیق و شخصی‌سازی‌شده هموار کند و پژوهشگران می‌توانند درمان‌های گوناگونی را روی بافت‌های بیماران آزمایش کنند. کوکوروزینسکا ادامه داد: بدین ترتیب می‌توان پیش‌بینی کرد که آیا شخص مورد نظر می‌تواند با این روش درمان شود یا خیر. این همان چیزی است که ما واقعا می‌خواهیم توسعه دهیم.

این پژوهش، در مجله “Molecular Cancer Research” به چاپ رسید./ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

© 2023 تمامی حقوق این وب‌سایت متعلق به بنیاد ملی کنترل سرطان می‌باشد.

طراحی شده توسط شرکت طراحی سایت دارکوب

© 2023 تمامی حقوق این وب‌سایت متعلق به بنیاد ملی کنترل سرطان می‌باشد.

طراحی شده توسط شرکت طراحی سایت دارکوب