عوارض سی تی اسکن غیرضروری برای سلامت بدن

با گسترش ویروس کرونا درخواست‌های سی تی اسکن قفسه سینه افزایش پیدا کرده است و برخی افراد با کوچک‌ترین علائم و گاهی ا‌وقات بدون نشانه، درخواست انجام سی تی اسکن از قفسه سینه می‌کنند.پس از مراجعه فرد مشکوک و دارای علائم بالینی، پزشک متخصص برای تشخیص ابتلای قطعی او به ویروس کرونا، درخواست تصویربرداری یا همان اسکن ریه می‌دهد، در غیر این صورت پزشک نباید با مشاهده چند علامت مشابه به آنفلوانزا و سرماخوردگی دستور سی تی اسکن دهد.

در صورتی پزشک مجاز به تجویز سی تی اسکن است که علائم بیمار پیشرونده باشد و پزشک بخواهد بفهمد که آیا این علائم به سمت برگشت ناپذیری می‌رود یا منجر به فیبروز ریه می‌شود تا داروی مناسب تجویز کند.

پزشک می‌تواند با تجویز یک رادیولوژی ساده هم کووید ۱۹ را تشخیص دهد. رادیولوژی با حداقل اشعه کمترین عوارض را  نسبت به سی تی اسکن دارد.

انجام سی تی اسکن‌های بی رویه فقط موجب می‌شود که دُز تجمعی اشعه در بدن افزایش پیدا کند و اگر ادامه دار شود در آینده‌ای نه چندان دور شاهد بیماری‌های صعب العلاج به ویژه انواع سرطان‌ها خواهیم بود.

مهمترین عارضه سی تی اسکن ابتلا به انواع سرطان است. سی‌تی اسکن به علت  پرتوتابی بالا، خطر ابتلا به سرطان پستان را در بین زنان افزایش می دهد.

قرار گرفتن در معرض تابش زیاد اشعه ایکس برای کودکان هم خطرناک است. کودکی که چندین بار آزمایش سی تی اسکن انجام داده است بیشتر در معرض خطر ابتلا به مشکلات ناشی از تابش قرار دارد.

سرطان پستان، سرطان ریه، سرطان تیروئید و سرطان غدد لنفاوی  از شایع ترین بدخیمی های ناشی از رادیواکتیویته در بین افراد است.

خطرات زیان‌بار اشعه ایکس و اسکن‌های این‌چنینی تنها زمانی بارز و مشخص می‌شوند که فرد چندین عکسبرداری اساسی با میزان تشعشع بالا داشته باشد. معمولا کودکان در مقابل تاثیرات تشعشع حساس‌تر هستند، بنابراین بیشتر در معرض خطر قرار دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

© 2023 تمامی حقوق این وب‌سایت متعلق به بنیاد ملی کنترل سرطان می‌باشد.

طراحی شده توسط شرکت طراحی سایت دارکوب

© 2023 تمامی حقوق این وب‌سایت متعلق به بنیاد ملی کنترل سرطان می‌باشد.

طراحی شده توسط شرکت طراحی سایت دارکوب