افزایش وزن یکی از مهمترین عوامل خطر بروز سرطان پستان در خانمهای در سنین یائسگی است. Bmi (اندکس توده بدنی) بالا و افزایش وزن بعد از یائسگی احتمال بروز سرطان پستان را به شدت افزایش میدهد.
با رعایت این نکات از سرطان پستان جلوگیری کنید.
وزن خود را کنترل کنید:
افزایش وزن یکی از مهمترین عوامل خطر بروز سرطان پستان در خانمهای در سنین یائسگی است. Bmi (اندکس توده بدنی) بالا و افزایش وزن بعد از یائسگی احتمال بروز سرطان پستان را به شدت افزایش میدهد.
خانمهایی که bmi بیشتر از 33 دارند 27 درصد بیشتر از خانمهای با bmi کمتر از 21 به سرطان پستان مبتلا میشوند. کاهش وزن حدود 10 کیلوگرم احتمال بروز سرطان پستان را به شدت کاهش میدهد.
فعالیت بدنی منظم
فعالیت بدنی منظم تأثیر بسیار مناسبی بر پیشگیری از سرطان پستان دارد در حقیقت پیادهروی سریع به مدت 10 ساعت در هفته برای خانمها به شدت توصیه میشود.
الکل
مصرف الکل احتمال بروز سرطان پستان را افزایش میدهد.
روغن زیتون مصرف کنید
مصرف مواد غذایی با چربی کمتر و مصرف روغن زیتون تأثیر بسیار مثبتی در پیشگیری از سرطان پستان دارد.
یکی دیگر از توصیههای تغذیهای مصرف کربوهیدارتهای پیچیده بهجای کربوهیدراتهای ساده میباشد.
گوشت قرمز
به منظور کاهش احتمال بروز سرطان پستان مصرف گوشت قرمز را به حداقل برسانید.
ویتامین d مصرف کنید
مصرف ویتامین d تا حد زیادی میتواند خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهد. منبع ویتامین D عبارتند از : شیر غنی شده،تن ماهی ، زرده تخم مرغ،نور خورشید،روغن کبد ماهی،آب پرتقال.
سویا
نقش سویا در سرطان پستان تا به امروز دقیق مشخص نشده است بنابراین توصیه ما مصرف سویا در حد اعتدال است که 20 گرم در روز میباشد.
شیردهی
شیردهی به مدت حداقل 6 ماه سبب کاهش احتمال بروز سرطان پستان میشود بررسیها نشان دادهاند به ازاء هر 12 ماه شیردهی احتمال بروز سرطان پستان 3/4 درصد کاهش مییابد.
زایمان در سنین پایینتر
خانمهایی که اولین زایمانشان را قبل از 25 سالگی داشتهاند احتمال بروز سرطان پستان در آنها 10 درصد کاهش مییابد و چنانچه زایمان قبل از 35 سالگی باشد این تأثیر مثبت 5 درصد خواهد بود. متأسفانه اولین زایمان بعد از 35 سالگی باشد احتمال بروز سرطان پستان افزایش مییابد.
تسنیم